Jdi na obsah Jdi na menu

Zvířata na jaře

Ahoj děti, 

posílám vám další učení. Už slyším, jakou z toho máte radost, ale budete na to mít dost času, tak nové poznatky snáz do hlaviček dostanete.

Učivo se bude týkat prvouky. Učili jsme se o novém ročním období-o jaru. Na jaře , pokud můžete být venku, se hrajete. Je to fajn, když sluníčko svítí a je teplo. Jaké možnosti hraní jsou, najdete v učebnici prvouky na straně 52. Určitě vás napadnou i další.

Na další straně 53 jsou obrázky kytiček, které zcela určitě poznáte. Zvládnete doplnit chybějící písmena? Když ne, poproste rodiče, určitě vám pomůžou.

Po kytičkách na vás vykouknou zvířátka. Učili jsme se, že na jaře se vrací vlaštovky a čápi. Ptáci si staví hnízda, snáší do nich vajíčka, sedí na nich, a po nějaké době se vylíhnou malá ptáčata. Rodiče mají hodně práce s krmením mláďat- chytají pro ně hmyz a ten strkají do zobáčků. 

Další mláďata se rodí živá, neklubou se z vajec. To se týká telátek, kůzlátek, jehňátek, štěňátek, koťátek, hříbátek. Tato mláďata od maminky sají mateřské mléko, proto jim říkáme savci.

Vy byste se měli naučit celou zvířecí rodinu. Napíšu vám, které byste měli znát.A doufám, že víte, jakým zvukem se zvíře ozývá.

kočka-kocour-kotě   mňau           slepice-kohout-kuře    kokodák        husa-houser-house  ga ga          kačena-kačer-kachně     kač kač

fena-pes-štěně  haf           koza-kozel-kůzle    mééé mééé    ovce-beran-jehně     bééé      kráva-býk-tele   búúú búúú

Přeji vám hodně chuti do práce, vždyť s úsměvem jde všechno líp. 

Vaše paní učitelka Žůrková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Šimon - Prvouka

19. 3. 2020 21:02

Ok, budeme procvičovat.